IFS GIDA

IFS ULUSLARARASI GIDA STANDARDI  NEDİR?

 

Uluslararası Gıda Standardı (International Food Standard ) olarak ifade edilen bu standart 2000 yılında, gıda güvenliğinin, Ticaret Odası CIES - The Global Food Business Forum- tarafından iyileştirilmesi sonucu ortaya çıkmıştır.



FAYDALARI NEDİR?

 

•  Yönetim, standartlar ve prosedürler arasında gelişmiş anlaşıla bilirlik,

•  Gıda yasalarına uygunluğu izleme,

•  Kaynakların etkin kullanımı,

•  Müşteri denetimleri ihtiyacında azalma,

•  Bağımsız 3. taraf denetimler,

•  Çoklu denetimleri birleştirerek toplam denetim zamanını kısaltma imkanı,

•  Risk bazlı bir yaklaşım nedeniyle bireysel uygulanmada yüksek esneklik,

•  Yüksek kaliteli ve güvenilir ürünler üreticisi olarak iş itibarında yükselme,

•  Üçüncü taraf denetim gerektiren müşteriler ile ticaret imkanı,

•  Yüksel standartlara uyumluluğu gösterebilmek için IFS logosunun ve belgesinin kullanımıdır.

 

IFS  STANDART MADDELERİ

 

IFS beş bölüme ayrılmıştır ve Eğer standart uymak karşılamak için gereken konu gereklilikleri listeler aşağıdaki gibidir:

 

1. Üst Yönetim sorumluluğu

2. Kalite yönetim sistemi

3. Kaynak yönetimi

4. Üretim süreci

5. Ölçümler, analiz ve iyileştirme

DUYURULAR

E-BÜLTEN KAYIT

Tüm gelişmelerden haberdar olun.

KURUMSAL

DANIŞMANLIK

EĞİTİM

DENETİM